Aktuell info om seriestart för DFF och BFF:s serier

Idag kom följande information från SvFF gällande seriestarter för Förbundsserierna seniorer se nederst i detta meddelande.

Dessa beslut samt de rådande restriktionerna för Västra Götalands Regionen, som vi tror kommer att förlängas i slutet på denna vecka, gör att vi vill förbereda er på att BFF och DFF:s distrikts- serier för seniorer kommer att starta tidigast i mitten av maj.

Skulle det komma lättnader i restriktionerna i slutet av denna vecka (v.15) så får vi återkomma.

Uppdaterade Riktlinjer Covid 19

26 mars 2021, 18:00

Västra Götalandsregionen har förlängt regionala rekommendationer att gälla till den 18 april vilket innebär att inga träningsmatcher kan spelas innan den 19 april.

Med nuvarande riktlinjer kan träningsmatcher inte spelas t.o.m. 18 april. Föreningarna kan boka in matcher hos BFF för domartillsättning som planeras att spelas 19 april och senare. Om träningsmatcher kan spelas fr.o.m. 19 april vet vi inte utan där inväntas nya beslut inför detta datum.

Covid-19 Restritioner

(Uppdaterat 2021-03-21)

Nuvarande restriktioner gäller åtminstone t.o.m. 31 mars

Svenska Fotbollförbundet, SEF, EFD och Riksidrottsförbundet träffade den 12 mars representanter för Folkhälsomyndigheten för diskussioner om förutsättningar för publik på arenorna, samt för hur fotbollen kan komma igång med matchspel på alla nivåer.

Folkhälsomyndigheten (FHM) ser positivt på fotbollens seriösa arbete med att förhindra smittspridning. Man uppskattar också dialogen med fotbollens representanter. Situationen är dock fortsatt allvarlig och det går inte säga när lättnader eller förändringar kan bli aktuella. FHM var tydliga med att man ser allvaret vad gäller barn- och ungdomsidrotten, och att man så snart situationen tillåter vill att matcher och tävlingar ska kunna tillåtas.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter