Nu kan matcher spelas igen och följande gäller!

Vi har fått besked från Smittskydd Västra Götaland att de kommer att följa Folkhälsomyndighetens senaste förordning vad det gäller barn- och ungdomsfotbollen.

Så det är med glädje vi nu kan meddela att det är tillåtet för spelare födda 2002 och senare att spela enstaka matcher (max en match per vecka) även i Bohuslän. Äntligen!

När det gäller seriespelet står dock det senaste datumet fast, d.v.s.

11 mot 11 seriestart med början tidigast 17 maj.

9 mot 9 seriestart med början tidigast 17 maj.

7 mot 7 seriestart med början tidigast 17 maj.

Sammandrag med tänkta datum 29-30 maj kan spelas som planerat.

Fram till dess är det möjligt att spela träningsmatcher lokalt för dessa lag.

Träningsmatcher där distriktet tillsätter domare får ej spelas före 5 maj. Det går från dagens datum att börja boka matcher och de skall spelas i närområdet/lokalt i enlighet med Västra Götalands restriktioner. Det är föreningens ansvar att ledare och lag följer detta.

Det rekommenderas starkt att man spelar träningsmatcher mot lag i sitt närområde för att minska risken för att smittspridningen ökar. Tänk även på att det fortfarande kan finnas lokala avvikelser i våra kommuner huruvida det är möjligt att boka planer eller ej. Så kontrollera med just er kommun innan ni planerar in era matcher.

I övrigt så gäller samma riktlinjer som tidigare, att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan. Läs nuvarande restriktioner och riktlinjer på SvFF hemsida- https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

Likaså när det gäller publik på matcherna så är det fortfarande åtta personer som gäller och det är arrangerande förening som ansvarar att detta följs.  Vi rekommenderar fortsatt att matcherna spelas utan publik.